Kvalitetsutmärkelse för enastående produktion

Tyskland - Schuchert gård i Steinberg har det svart på vitt: under 2009 blev gården utsedd till den bästa direktmarknadsföraren i Freistaat Bayern. Under Milchtag i Erfurt ärades familjen med "certifikat för utmärkt produktskvalitet". Gårds-Glassen, som familjen Schuchert producerar sedan 2004, fick särkilt höga betyg.

Farmhouse Ice Cream Quality Award

Utmärkelse för enastående smak "Great Taste Awards"

England - Taywell Ice Creams Ltd från Goudhurst som handlar under märket Gårds-Glass firar en vinst av hela 6 prestigefulla "Great Taste Awards". Taywell Ice Creams har mottagit den mycket eftertraktade stjärnan "one star Gold Great Taste Awards" för glassarna Jordgubb, Honeycomb, Lemon Curd, The Apprentice's Toffee Apple, White Malteser Explosion och deras Passionsfruktsorbet.

Utmärkelsen för enastående smak "Great Taste Awards" arrangeras av The Guild of Fine Food och ofta sägs den vara matindustrins "Oscars". I år firar de sitt 15-års jubileum. "Great Taste Awards" är en auktoritär, oberoende standard för Storbritanniens kvalitativa livsmedelssektor: fler och fler konsumenter ser den guld-svarta logotypen som ett riktmärke för självständigt bevisad bra mat.

Att vinna ett eftertraktat "Great Taste Award" är mer än att få ett erkännande för hög kvalitet: det är även ett av de starkaste verktygen för att hjälpa företag att växa inom branschen livsmedelsspecialiteter.

Farmhouse Ice Cream Great Taste Award

Irland God mat

Irland - Thomas fick syn på en annons i tidningen från ett holländskt företag som handlade om utrustning för glasstillverkning. Han var på väg till Holland på ett stipendium efter att ha vunnit priset Årets Unga Lantbrukare (Young Farmer of the Year) och bestämde sig för att ringa till företaget. Han fick se utrustningen och produktionen och återvände därefter till Waterford full med entusiasm. Så föddes Baldwin's Ice Cream.

Sedan 2006 har Thomas producerat glass, på plats, av mjölken från hans besättning. Han tar själv del i jordbruk, produktion, distribution och receptutveckling. Här är några smaker som inkluderar hans egen favorit Vanilj Madagascar, -gjord av vaniljstänger från Madagaskar, Boozy Bailey's, Chocolate Chip, Mint Chocolate Chip, Jordgubb, Honeycomb och Caramel Fudge (Smörkola). Endast de bästa ingredienser av hög kvalitet söks ut för smaksättning och lokal frukt/bär används till Jordgubbsglassen samt fem olika fruktsorbeter. Kockar älskar Baldwin's Ice Cream och frågar honom ofta om specifika smaker vilket han kan erbjuda eftersom glassen produceras i små satser.

Ni hittar den läckra glassen i restauranger, i kaféer där den skopas och i detaljhandeln där den säljs i 500ml förpackningar i Cork och Waterford-området.

Besök hemsidan Baldwin's Farmhouse Ice Cream

Farmhouse Ice Cream Baldwin's Ice Cream

Innovationspris Check på €2,000

Frankrike - Karine Laurent och Leportz (La Ferme de Kerliezec) producerar högkvalitativ glass av mjölk från deras egna kor. De mottog detta innovationspris av den franska banken Crédit Agricole i Quimperlé.

Innovation Price