Glädjen av din egen Gårdis Glassproduktion.

Som mjölkbonde har varje gård valet att göra med sin mjölk. Den övervägande majoriteten av mjölkproducenter säljer sin mjölk till stora mejeriföretag. Inget fel med det, men visste du att det finns fler möjligheter med din egen producerade mjölk? I den här bloggen kommer du att läsa allt om en familj i Tyskland som för några år sedan upptäckte att de kan göra mer med sin egen mjölk. Vad detta är och hur de förverkligade det, kommer du att få reda på här.

Introduktion till Gårdis Glass-konceptet

Allt började under Gröna veckan 2011. Far, son och mor besökte en annan mjölkproducent som redan hade börjat producera sin egen Gårdis Glass. Tack vare detta besök och goda diskussioner beslutade också familjen att investera i Gårdis Glass-konceptet. För att bli en Gårdis Glass-producent var det nödvändigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder. Det är ganska mycket involverat i att producera Gårdis Glass. Självklart hade familjen redan den viktigaste ingrediensen: mjölk, men det är inte det enda som behövs för produktionen. De var tvungna att bygga en produktionslokal, köpa utrustning och köpa rätt köksredskap.

Het-Boerderij-ijs-concept

Hur börjar man producera Gårdis Glass?

Som familjen också påpekar: ”Gårdis Glass görs inte med en liten köksmaskin, som många tror.” ”För att producera Gårdis Glass krävs en viss investering i maskiner och en produktionslokal.” För att stödja familjen och hjälpa dem att starta sin produktion, reste en av våra experter till gården för att ge utbildning. Efter att vår medarbetare bekantat familjen med produktionsprocessen började de producera. För närvarande stöds produktionen av Gårdis Glass av fyra anställda, och de letar efter en femte eftersom efterfrågan fortsätter att växa. Gårdis Glass är också en naturlig produkt och är mycket godare än glass i snabbköpet.

Start-productie-Boerderij-ijs-producenten

Familjens olika smaker och försäljningsställen

Sedan produktionens start har familjen producerat 33 olika glassmaker. Med smaker som yoghurt-apelsin, jordgubb, vanilj och choklad, för att nämna några. Inte varje smak är alltid i lager, vilket håller sortimentet varierat. Dessutom producerar familjen också olika smaker specifikt för personer med allergier. Förutom de olika glassmakerna producerar familjen också glasskakor på beställning. Familjen säljer sin Gårdis Glass genom olika kanaler, inklusive stormarknader, festivaler, utställningar och sin egen glassbar. Gårdis Glass är lite dyrare än glass i snabbköpet, men konsumenterna får en naturlig och fyllig smak för det. De märker också att kunderna definitivt är villiga att betala lite extra för kvaliteten på sin Gårdis Glass. Framför alla dessa fördelar njuter familjen särskilt av att producera Gårdis Glass och är glada över övergången.

smaken-verkooppunten-familie-ijs-vrouw

Vill du veta mer om våra producenter? Se till att läsa våra andra framgångshistorier som historien om familjen från Nedre Sachsen eller om familjeföretaget som gör sina egna glassundaes. Föredrar du att prata direkt med en av våra experter eller begära en gratis demo? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna.